Чоловік виявив, що його пеніс перетворюється на кістку / фото medikforum.ru

63-річний чоловік у Нью-Йорку, чиє ім'я не називається, прибув до лікарні для проведення рентгенівського дослідження після падіння на вулиці. Виникла підозра, що він міг пошкодити кістки тазу. Однак на рентгенівському знімку лікарі побачили, що пеніс цього пацієнта поступово перетворюється на кістку.

Читайте такожЯк жінці займатися сексом, якщо їй не підходить розмір пеніса

У статевому члені цього чоловіка розвивалися клітини кісток, що є наслідком надзвичайно рідкісного феномену, про який у медичній літературі міститься до 40 повідомлень з різних країн світу, повідомляє MedikForum.

Відео дня

Незважаючи на очевидний інтерес лікарів до цього випадку, пацієнт не побажав залишатися в лікарні, коли дізнався, що переломів у нього немає. Він залишив медичний заклад і більше до нього не повертався.

Зазвичай окостеніння пеніса є наслідком хвороби Пейроні, при якій внутрішнє рубцювання викликає зміни форми статевого члена. Тканини пеніса можуть ставати твердими також при скупченні солей кальцію (кальцифікації) в специфічних зонах з часом, що буває наслідком пухлин, проблем зі щитоподібною залозою або хворобами нирок.

Розлад діагностують за допомогою рентгена, а для його контролю використовують протизапальні ліки. На останніх стадіях показано хірургічне втручання.

Раніше уролог-андролог Станіслав Сосновський пояснив, через що у чоловіків виникають нічні ерекції.