При дискомфорті в інтимній зоні обов'язково зверніться до лікаря / фото ua.depositphotos.com

Звичайно, "прищі" - це збірна побутова назва різних типів утворень. Що може бути схоже на "прищі" і чому вони з'являються?

Аванесян Наріне, акушер-гінеколог, розповіла Cosmo про найчастіші причини такого явища.

Діабет. При високому рівні глюкози в крові в складках в паховій області можуть виникнути "бульбашки". У поєднанні зі сверблячкою це призводить до мікротріщин, що може викликати інфекцію і прищі.

Відео дня

Бартолініт. Запалення залози передодня піхви виникає через проникнення мікроорганізмів у вивідний проток. В результаті запалення протока закупорюється, секрет згущується, застоюється, і мала статева губа набрякає. Захворювання супроводжується сильним болем, піднімається температура. Якщо консервативна терапія неефективна, то вдаються до хірургічного лікування.

Читайте такожМолочниця: симптоми, причини інфекції, профілактика та лікування

Кандидоз (молочниця). При цій грибкової інфекції можуть з'явитися червоні прищі з білим нальотом разом з іншими симптомами — сверблячкою, печіння в області зовнішніх статевих органів.

Папіломатоз. Хронічне вірусне захворювання, при якому на шкірі і слизових з'являються папіломи — доброякісні утворення з щільною структурою і загостреною верхівкою. Наявність папілом на шкірі промежини може супроводжуватися сверблячкою.

Авітаміноз. Дефіцит вітамінів A, B, C, E призводить до сухості шкіри і лущення. В результаті можуть виникнути запальні елементи.

Генітальний герпес. Проявляється прозорими бульбашками з каламутним наповненням на зовнішніх статевих органах, які викликають біль і свербіж.

І трохи зоології.

Гельмінтоз. Ця паразитарна інфекція супроводжується свербінням в періанальній області, почервонінням шкіри. Паразитичні черви — гельмінти можуть вражати будь-які тканини й органи. Людина зазвичай заражається через воду або їжу.

Лобковий педикульоз. Іншими словами — лобкові воші. Це теж паразитарне захворювання, симптоми — свербіж, почервоніння, висип на лобку, в цьому випадку маленькі прищики і білі. Але спокійно! Воші знаходяться на межі вимирання.

Причиною появи прищів можуть бути не тільки захворювання / фото ua.depositphotos.com

Що ще викликає появу прищів в інтимній зоні?

Причиною появи прищів можуть бути не лише захворювання, але і звичайне недотримання гігієни, оскільки шкіра в інтимній зоні дуже ніжна. Вона містить велику кількість сальних і потових залоз, волосяних фолікулів і може зреагувати на такі подразники:

  • недотримання гігієни. Перед підмиванням необхідно вимити руки, а промокати шкіру (не протирати!) індивідуальним м'яким рушником.
  • тісний одяг. Тертя призводить до мікротріщин на шкірі, через які проникають мікроорганізми і викликають прищі.
  • видалення волосся. Будь-який вид епіляції — лазером, восковими смужками, механічними епілятором, електроепіляція, гоління — може викликати мікротріщини і вростання волосся, з-за чого з'являються прищі.
  • алергічна реакція. Синтетична білизна, гігієнічні прокладки, вологі серветки, презервативи, лубриканти, креми можуть викликати почервоніння і прищі через індивідуальну непереносимість.

Свербіння в області промежини, викликане різними агентами, призводить до мікротравм і інфекції, тому прислухайтеся до своїх відчуттів і при дискомфорті в інтимній зоні обов'язково зверніться до лікаря.