Чому зраджують жінки / фото ua.depositphotos.com

Подружня зрада існує рівно з того часу, як з'явилося поняття шлюбу. Зараз це реальність, з якою стикається половина подружніх пар.

Причин існує чимало. Психолог Ярослав Самойлов назвав кілька причин, чому ж жінки зраджують. Отже, список наступний:

  • Сексуальна незадоволеність 

Банально і просто: жінку влаштовує в шлюбі все, крім сексу. Якщо хочеться смачних сирників, але вдома їх ніколи немає — людина йде в ресторан. Якщо вдома є все, крім хорошого сексу - зраджує.

Відео дня
  • Емоційне вигорання

Серце жінки не атрофується після заміжжя - навіть з обручкою на пальці вона може в когось закохатися.

Особливо якщо чоловік по приходу з роботи увалюється перед телевізором, а у колеги світяться очі, коли він на неї дивиться. Для жінок немає нічого важливішого любові, їм складно встояти перед відвертим обожнюванням. 

  • Помста

Жінки гостро сприймають чоловічу зраду, але якщо любиш, пробачити дуже хочеться. Але інструкції з покроковою інструкцією для такої ситуації ніхто поки не придумав.

Пробачити його до кінця, без осаду і жалю нелегко, хіба що... коли ви квити? В цьому випадку жіноча зрада стає щепленням від образи. Око за око — тепер і не так боляче, і у самооцінки знову забився пульс. Тільки у відносин з чоловіком тепер пульс не намацаєш.

  • Бажання розважитися

Ця якість частіше приписується чоловікам, але жінкам вона також властива: прагнення до елементарних безкарних задоволень.

Деякі жінки не можуть не змінювати, як не можуть відмовитися від смачної їжі або інших життєвих задоволень.

  • Страх втратити можливість

Цю "хворобу 21 століття" ще називають синдромом упущеної вигоди: страх пропустити щось важливе і цікаве, що доступно іншим людям, а тобі ні.

Цьому можуть бути схильні дівчата, у яких чоловік був першим чоловіком. Може, поки вона з ним, життя проходить повз і вона втрачає шанс на справжню пристрасть?

  • Самоствердження

Доля невпевнених в собі жінок? Зовсім ні. Флірт як метод переконатися в своїй привабливості використовує переважна більшість жінок, тільки до сексу доходить не у кожної. Але це не рідкість.

  • Випадковість

"Так вийшло". Вранці можна і не згадати. Цікавий факт: за секс, коли неможливо було себе контролювати (після п'яної вечірки), жінки відчувають мінімальні докори сумління в порівнянні з іншими причинами зради. У нього не було вкладено почуттів і навіть наміру, чи варто довго посипати голову попелом?

Якщо ти зрадила, спершу це може здаватися пригодою, трохи прикрою стосовно чоловіка, але не більше. Потім починаються складності. 

Читайте такожЕмоційна зрада: чому вона гірша сексуальної

Брехня - це шлях найменшого опору. Спокуса піти шляхом найменшого опору затягує у брехню - собі самій і іншим людям. А правда вимагає мужності, і вміння її говорити розвиває внутрішній стрижень. Коли людина, починаючи з малого, звикає брехати, вона стає слабкою.

Що робити, якщо хочеться зрадити чоловікові?

  • Піддаватися спокусі не варто. Як мінімум, ти потрапиш в незручне становище: правда невигідна, брехня принизлива.
  • Жінки схильні відчувати набагато більшу провину за свою зраду, ніж чоловіки — тобі ж самій буде гірше.
  • Не варто шукати виправдання і не йти від відповідальності. 

Якщо ти хочеш зрадити чоловікові, щось у ваших стосунках пішло не так. У тебе є два варіанти:

  1. Налагодити стосунки. Все може виявитися набагато простіше, ніж тобі здається. Можливо, твій чоловік просто не знає, як зробити тебе щасливою, тому що ти не говорила як.
  2. Розійтися. Якщо відносини явно обтяжливі і ти шукаєш коханця як віддушину — розлучайся. Якщо ти зробила все, що у твоїх силах, але нічого не працює, сенсу в цих відносинах більше немає. Тоді приймай рішення.

"Я закликаю тебе стати автором свого життя - бути щасливою не наполовину, а до кінця. Це можливо тільки тоді, коли ти живеш з коханою людиною і без докорів сумління", - зазначив психолог.

Вас так само можуть зацікавити новини