Порно негативно впливає на чоловіче здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Попри те, що тема порно все ще залишається табуйованою у суспільстві, ми не можемо лицемірити і стверджувати, що порно відіграє незначну роль у нашому житті. Деякі з нас не уявляють своє життя без порно.

Досліджень на тему порно безліч, пише Maximonline. Але цього разу постаралися науковці канадського університету Лаваля. Вони проаналізували дані 850 споживачів порно. Після того як науковці випробували піддослідних особистісними тестами і психологічними аналізами, вони розділили всіх порноглядачів на три категорії:

  1. "відновлюють сили»,
  2. "відчувають непереборний потяг»,
  3. "схильні до ризику".

І тільки одну з цих трьох груп науковці назвали "здоровою": це група тих, хто "відновлюють сили" за допомогою порно. Їх, до речі, виявилося найбільше - цілих 75,5%. Вони дивляться порно регулярно, але не одержимі ним, задоволені своїм сексуальним життям з партнером або партнерами.

Відео дня

На другому місці - "відчувають непереборний потяг" до порно. Ці 12,7% опитаних були не задоволені своїм сексуальним життям з партнером або партнерами. Їм також властиво уникнення сексуальної теми.

Зовсім погано справи йдуть з групою "схильні до ризику". Представники цієї групи (11,8%) взагалі не намагаються йти на сексуальний контакт з іншими особами, вважаючи за краще цілком присвячувати себе перегляду порно наодинці. Це вважається відхиленням від норми, але цілком піддається лікуванню.

Читайте такожСексолог пояснила, чи нормально дивитись порнофільми

Разом з тим співробітник військово-морського медичного центру Сан-Дієго доктора Метью Крістман, під керівництвом якого пройшло дослідження впливу порно, стверджує, що регулярний перегляд порно чоловіками призводить до еректильної дисфункції.

Регулярний перегляд порно чоловіком заподіює "величезної шкоди сексуальним і романтичним відносинам і сильно ускладнює інтимний процес", стверджує доктор Крістман.

До цієї тези доктор і його команда прийшли після аналізу даних 312 чоловіків, 20% з яких заявили, що регулярно дивляться порно — від трьох до п'яти разів на тиждень. У всіх прихильників порно були відзначені складності в інтимних відносинах з жінками, а 4% з цих 20% і зовсім заявили, що віддадуть перевагу перегляд порно близькості з живою жінкою.

Аналогічне дослідження з жінками в головній ролі подібної тенденції не виявило, тобто жінки можуть дивитися фільми для дорослих скільки завгодно і при цьому не втрачати інтерес до живого партнера.

Вас також можуть зацікавити новини