Що хоче і не хоче чути чоловік / фото Depositphotos

Якщо жінкам підійде будь-який комплімент, то з чоловіками складніше. Тут важливо не порушити безліч негласних табу і не скотитися до відвертого моветону, наголошують експерти.

Пропонуємо розібратися, що ніколи не можна говорити чоловікові.

  • Перше: усі-пусі, пупсики-зайчики і звернення типу «малюк» і «зая» повинні назавжди зникнути з вашого лексикону.
  • По друге, вульгарності і банальності з серії «ти прикольно одягнений».
  • По-третє, питання, які свідчать про ваше не володіння якоюсь темою («А хто такий Каддафі?»).

Звичайно, ви не зобов’язані знати все, але якщо теми політики і футболу – не ваш коник, то краще промовчати або з усмішкою обійтися загальними фразами. Наприклад, пожартувати, що ви віддаєте перевагу виступити експертом в іншій області.

Відео дня

У списку табу – спогади про свого колишнього, критика його мами, хоч вона тричі неправа, регулярно повторюване питання «а ти мене любиш?», а також критика його подарунків. Ніколи не можна давати негативні коментарі будь-якого позитивного пориву на вашу адресу, інакше, вимагаючи лілії замість троянд, ви ризикуєте стати жінкою, якій ніколи не дарують квіти.

Читайте такожНазвано повсякденні звички щасливих пар

Критика чоловіки в присутності сторонніх, бажання не слухати його, а говорити, а також спроба з перших побачень взяти роль лідера – найпоширеніші помилки, здатні перекреслити будь-які пристрасні мотиви в стосунках.

Головне, що об’єднує всіх чоловіків без винятку, незалежно від статусу і звичок, – це підтвердження власної значущості. Підбадьорювати його, піднімати самооцінку, підтримувати – ось пряме завдання кожної мудрої жінки. При цьому важливо не перехвалити чоловіка, щоб не спровокувати манію величі.

Що хоче чути чоловік: список компліментів

Які компліменти здатні змусити його підсвідомо тягнутися до вас і відчувати себе з вами комфортно і впевнено?

По-перше, будь-який чоловік, навіть найбільш інфантильний, завжди і у всьому шукає підтвердження своєї сили, оцінки «племінних» якостей. Тому навіть найпростіші зауваження з серії «Ти такий сильний!», після того, як він віртуозно відкриє кришку або вб’є цвях з одного удару, будуть дуже приємні йому. 

Компліменти, що підкреслюють сексуальність, – ще одна улюблена чоловіча тема. «Мені ніколи не було так добре» допускаються, особливо якщо це правда і якщо обстановка підходяща до таких трепетних зізнань.

Смійтеся над його жартами. Почуття гумору – головний показник розуму, а тому будь-якому чоловіку приємно здаватися людиною, здатною здивувати своєю дотепністю. «Милий, я сміялася до сліз! Не можу забути, як ти сказав…»

Використовуйте досвід класиків або кіношедеврів. Одним з кращих прикладів правильного компліменту став епізод з фільму «Легенда Зорро», де Кетрін Зета-Джонс, рятуючи себе, лестила лиходієві: «Коли ви так близько, у мене збивається дихання». Будь-який чоловік в такій ситуації втрачає волю.

Уміння переконати зробити щось по-вашому в форматі компліменту – вищий пілотаж. Спробуйте щось типу: «Я не наполягаю, просто ти зробиш це краще за інших!»

Вас також можуть зацікавити новини