Як зберегти пристрасть у тривалих стосунках / фото: ua.depositphotos.com

Секс ніколи не йде просто так із стосунків, в яких обидва партнери кохають і кохані.

Таку думку озвучила сексолог-психолог Катерина Бучинська в коментарі Оbozrevatel.

Так, за словами експерта сексуальною сферою життя потрібно весь час займатися і приділяти їй увагу, а не ігнорувати.

Відео дня

"У перші 2-3 роки у нас все добре в сексі, тому що так влаштована фізіологія. Навіть люди з різною статевою конституцією будуть хотіти багато сексу на емоціях і гормонах. Але після 3 спільних років, як правило, це все спадає", - стверджує психолог.

Причина цьому - наші гормони. Вони вже не вирують як раніше і починають вирівнюватися, а ми в цей час повинні правильно підлаштуватися під людину, з яким плануємо життя далі.

"У цей момент важливо переглядати свої стосунки і планувати. Точно так же, як ми плануємо покупку продуктів, похід в салон краси або завести машину на техогляд. Ми ж не можемо купити машину і весь час на ній їздити. Їй потрібен техогляд, заміна масла і так далі. Секс - це точно також. Це такий же процес, який вимагає уваги і планування", – зазначає сексолог.

Читайте такожЗовсім не метафора: науковці з'єднання ясували, що у довготривалих шлюбах серця партнерів справді б ' ються в унісон

Спеціаліст рекомендує підіймати з партнером важливі питання, які допоможуть поліпшити сексуальне життя, а саме:

  • Що у нас відбувається в сексуальному житті?
  • Як змінився наш секс?
  • Що тобі зараз подобається, а що – вже ні?
  • Як би хотілося спробувати?

"Буває так, що в побуті ми просто забуваємо про секс через важливі справи. А ввечері вже настільки втомлюємося, що не до цього. Не перекладайте відповідальність на партнера, розраховуючи, що він здогадається і що-небудь придумає", – радить Бучинська.

Завжди можна виділити всього один вихідний день для двох, щоб усамітнитися або виїхати кудись.

"Можливо в машині, в лісі, за містом на галявині, у друзів попросити квартиру, зняти номер, поїхати кудись на відпочинок, віддати дітей сусідам і залишитися вдома. Якщо це не практикувати, пристрасть сходить нанівець з часом", - попереджає експерт.

За словами сексолога, у пар, які обговорюють ці моменти, цікавляться сексом, ходять в секс-шоп, дивляться еротичні фільми присутня потрібна нотка еротизму в повсякденних справах. Вона і пробуджує бажання і не дає охолонути любові навіть в дуже довгих стосунках. А у тих людей, яких влаштовує в своєму житті хаос, і все пущено на самоплив, і секс буде такий. Тому якщо у вас немає потреби навести порядок в житті, то досягти порядку в ліжку буде ще складніше.

"Заходьте в секс-шопи разом, відвідуйте освітні лекції, знімайте номер в готелі, ходіть на секс-вечірки. Просто приділяйте час цьому", - рекомендує фахівець.

Нагадаємо, раніше психолог розповіла, як навчитися без сорому розмовляти з партнером про секс.

Вас також можуть зацікавити новини