Вчені визначили, що для чоловіків важливо відчувати себе бажаними \ фото: ua.depositphotos.com

Відчуття почуття сильного сексуального потягу з боку партнерок для чоловіків є більш важливим, ніж було прийнято вважати.

Такого висновку в своєму дослідженні дійшли вчені з США.  У сексуальних відносинах є деякі гендерні норми, відповідно до яких чоловіки відповідають за сексуальне бажання жінки і є ініціаторами сексу. Тепер дослідження, опубліковане в Journal of Sex & Marital Therapy, показало, що більшість чоловіків (95%) вважають почуття бажаності з боку партнерок вкрай важливим для сексуального досвіду. A 88% кажуть, що їхні партнерки можуть робити речі, які допомагають чоловікам відчувати себе більш бажаними.

До цього було прийнято вважати, що для чоловіків це не має великого значення – головне, щоб бажаними відчували себе жінки.

Відео дня

Читайте такожУ Південній Кореї хочуть посилити відповідальність за "спермотероризм"

Більшість досліджень на тему сексу було зосереджено на важливості почуття бажаності для сексуального збудження жінки. Тобто саме жінки повинні були відчувати себе бажаними з боку чоловіків, а не навпаки. Протилежному аспекту приділялася незначна увага, тільки кілька наукових робіт стосувалися тих почуттів, які чоловік відчуває з приводу власної бажаності в очах жінок.

У дослідженні взяли участь 300 чоловіків, які перебувають у постійних стосунках. Їх вік становив від 18 до 65 років, а тривалість відносин - від 7 місяців до 45 років. В онлайн-анкетах чоловіків запитували, яке значення для них має бажаність з боку партнерок. Також їх просили описати, що жінки роблять для того, щоб чоловік відчував себе бажаним, і що вони можуть зробити для цього. Майже всі чоловіки вказали, що для них має визначальне значення, наскільки бажаними вони є з боку жінок, передає medikforum.

Вас також можуть зацікавити новини