Менталітет іноземців принципово інший, соціальні ролі чоловіків і жінок там відрізняються / УНІАН

Часи, коли дівчата мріяли вийти заміж за кого завгодно, лише б з більш благополучної країни, давно минули. А ось інтерес до іноземців не згас, а навпаки, скоріше, став більш вираженим, тому що тепер немає жодних проблем з можливістю знайомитися, спілкуватися і вибирати.

Читайте такожКультура незайманості: журналісти з'ясували, де карають жінок за секс до шлюбу

cosmo.ru розібрався, чого шукають жінки у шлюбі з чоловіком іншої ментальності.

Відео дня

Кого вибирають жінки

Сучасних жінок можна умовно розділити на дві групи. Одні прагнуть традиційно раннього шлюбу і в усьому покладаються на чоловічу думку. Інші ж хочуть самостійно вирішувати свою долю, серйозно розглядають варіант переїзду за кордон і одруження з громадянами інших країн. Їхнє небажання йти на компроміс і дотримуватися правил, відточених століттями, цілком зрозуміле: навіть у сучасних реаліях жінка найчастіше займає підлегле положення в родині, бо це продиктовано традиціями. І далеко не всі чоловіки готові будувати шлюб на умовах рівноправності.

Менталітет іноземців принципово інший, і соціальні ролі чоловіків і жінок там відрізняються від тих, до яких ми звикли. Сім'я для них не є першорядним пріоритетом, люди приймають рішення про шлюбі вже після того, як реалізували себе в інших сферах життя. Причому багато жінок взагалі не відчувають потреби зв'язувати себе сімейними узами, тому саме чоловікам доводиться бути більш винахідливими, проявляти ініціативу і прикладати зусилля, щоб завоювати свою кохану.

Але це далеко не всі причини, які підштовхують шукати суджених за кордоном.

Знайомство, флірт і залицяння

Головне, що потрібно засвоїти при пошуку чоловіка-іноземця: західний чоловік в першу чергу оцінює особисті якості жінки, коло її інтересів, освіту, виховання і лише потім – вміння вести господарство і інші практичні навички. Іншими словами, він шукає супутницю життя, а не просто коханку або домробітницю. Іноземці взагалі не схильні вирішувати побутові проблеми за допомогою коханої жінки, адже є домашня техніка, різноманітна побутова хімія, до того ж завжди можна найняти хатню робітницю.

Вміння фліртувати дуже залежить від менталітету: наприклад, італійці, висловлюють свої почуття палко і відкрито, а скандинавські чоловіки проявляють істинно нордичну стриманість. Проте кожен з них вміє зробити так, щоб жінка відчула себе по-справжньому прекрасною і бажаною. Вони запрошують на побачення, дарують квіти, говорять компліменти не тільки в букетно-цукерковий період відносин, але і в сімейному житті. Для них природно виявляти увагу і дарувати радість коханій жінці.

У відносинах з обраницею іноземці дуже цінують відвертість. Вони ставлять прямі запитання і чекають на них чесну відповідь. Зі свого боку вони також повністю відкриті для діалогу, тому кращий спосіб вирішити будь-яку проблему у відносинах – поговорити. Їм незрозуміла позиція, коли жінка чекає, що чоловік вгадає її думки. Якщо хочеш знати – запитай прямо.

Західні чоловіки ставляться до шлюбу дуже серйозно і зацікавлені в ньому сильніше, ніж жінки, тому їхні залицяння найчастіше будуються на серйозних намірах. Жінки на Заході домоглися величезних прав (іноді навіть більших, ніж у чоловіків) — у всякому разі, цього цілком достатньо, щоб компенсувати історичні перекоси. І сьогодні для мешканок Америки і Європи заміжжя не має такого значення, тому вони вибирають супутників життя дуже прискіпливо. Це стимулює інтерес з боку чоловіків, не дає їм розслаблятися.

Відносини в родині

Чоловік-іноземець, як правило, не схильний до патріархальної свідомості. Рівноправність, розподіл обов'язків і повага особистого простору жінки для нього-не порожній звук, а природна норма життя. Він ніколи не буде вимагати від дружини самостійно вести господарство, проводити вечори біля плити, виховувати дітей, а в перервах бігати за покупками. Чоловік із задоволенням розділить з нею ці обов'язки чи оплатить послуги домробітниці.

Європейці та американці цінують особисту свободу, тому дають жінці повне право спілкуватися з тими, з ким вона хоче, і займатися тим, що вона вважає важливим. Причому з її боку вони чекають того ж.

Подібна свобода і повага дуже знижують ризик вийти заміж за домашнього тирана, який буде роками пригнічувати і піддавати домашньому насильству. В умовах західних країн це взагалі малоймовірно. Не потрібно навіть доказів рукоприкладства – достатньо одного дзвінка жінки в поліцію, щоб чоловік поніс відповідальність. Погрози, крики і образи також тягнуть за собою неприємні наслідки, так що пригнічувати слабку стать на Заході просто неможливо. Крім того, існують різні організації, які надають допомогу жінкам в складних ситуаціях, в тому числі з житлом і грошима, надають безкоштовного юриста. Позиція дам в Європі та Америці досить надійно укріплена як з соціальної, так і з юридичного боку.

Діти

Іноземці ставляться до батьківства відповідально і серйозно. Вони не передають головну роль у вихованні дитини дружині, активно включаються у життя малюка і охоче беруть на себе багато обов'язків. Західні тати люблять своїх дітей і, як правило, залишаються частиною їхнього життя навіть у випадку розлучення. Ситуації, коли батьки кидають сім'ю, вкрай рідкісні – така поведінка є соціально неприйнятною.

На Заході практично немає ризику потрапити в ситуацію, коли чоловік при розлученні відбирає дітей. Рішення суду може лише обмежити контакт одного з батьків з дитиною. Це пов'язано з тим, що права мами і тата тут рівні. Навіть при скоєнні злочину суд керується тим принципом, що у дитини повинні бути хороші відносини з обома батьками. Ніяких переваг батькові тільки тому, що мати – приїжджа, не буде.

Стиль життя

Більшість американців і європейців дуже серйозно ставляться до питань свого здоров'я. Вони ведуть активний спосіб життя, бігають, танцюють, плавають. Гарний фізичний стан та доглянута зовнішність для них важливіше, ніж дороге авто або годинник.

Завдяки тому, що іноземці багато уваги приділяють здоров'ю, вони старіють пізніше. За кордоном люди в цілому живуть більш розміреним, але при цьому й більш насиченим життям. Вікові межі тут практично розмиті, і тому в західній свідомості менше стереотипів. Приміром, людина старше 30 років може робити те ж саме, що і 20-річна, і це не викличе ні осуду, ні здивування. Якщо є бажання подорожувати, модно одягатися, знайомитися, починати нові проекти – його треба здійснювати! Чоловіки у віці продовжують вести насичене життя, і поряд з ними дамам ніколи не буде нудно.

Одруження з іноземцем – абсолютно реальна перспектива для кожної жінки. Єдине, що дійсно необхідно– впевненість, що це потрібно саме тобі, а не подругам або родичам. Уяви собі, що це сталося, і подумай, чи це дійсно відповідає твоїм бажанням.

Якщо ти задаєшся питанням, як вдало вийти заміж за іноземця, пам'ятай – ти не самотня. Мільйони жінок по всьому світу знаходяться в пошуку коханої людини в рідній країні і за її межами.