В Індії діти постраждали через рідкі ліки / фото ua.depositphotos.com

В Індонезії 99 дітей померли через сироп від кашлю. Через це у країні призупинили продаж усіх рідких ліків. 

В деяких препаратах на основі сиропу виявили речовини, що призводять до гострої ниркової недостатності, пише "BBC Україна".

Наразі невідомо, були ліки імпортними чи місцевого виробництва.

Відео дня

Влада країни заявила про близько 200 випадків гострої ниркової недостатності у дітей, більшість з яких були у віці до п’яти років.

Варто додати, що цього місяця ВООЗ заявила про розслідування стосовно препаратів індійської фармкомпанії, які могли спричинити загибель майже 70 дітей у Гамбії.

Йдеться про пероральний розчин прометазину, дитячий сироп проти кашлю Kofexmalin, дитячий сироп проти кашлю Makoff та сироп проти застуди Magrip N.

Виробник препаратів — індійська компанія Maiden Pharmaceuticals.

На думку епідеміологів, справжня кількість смертей може бути навіть більшою, ніж повідомляють.

"Коли трапляються подібні випадки, це є вершиною айсберга, а це означає, що жертв може бути значно більше", — сказав Дікі Будіман, епідеміолог з Університету Гріффіта.

Інші попередження ВООЗ

У світі зафіксували 920 випадків гострого гепатиту невідомого типу. Ним заразилися діти. За даними ВООЗ, у 33 країнах зафіксовано 920 ймовірних випадків зараження гострим гепатитом у дітей. 

У серпні в Індія серед дітей сталась епідемія нової хвороби. Його назвали томатним грипом через хворобливі червоні пухирі, які виникають на тілі у хворих. Найбільше він поширювався серед дітей у віці до п'яти років.

Вас також можуть зацікавити новини: