В Україні починається відлига / фото УНІАН, Юрій Годован

Минулої ночі температура в Україні впала до -28°, а у п'ятницю повітря прогріється до плюсових позначок. Подібні перепади температури можуть бути досить небезпечним для здоров'я.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Лікарі попереджають, що подібне явища можуть обернутися для людини інфарктом, інсультом або гіпертонічним кризом. Для організму перепади температур - це стрес.

"Якщо взяти людей похилого віку, то у них судини вже склеризовані, вони не можуть так швидко реагувати на перепади температур", - пояснює лікар-терапевт Майя Потолочна.

Також варто бути обережними малюкам, підліткам та вагітним жінкам. Фахівці радять висипатися, вживати побільше води, дихати свіжим повітрям й поменше стресувати.

На Старий Новий рік, 14 січня, в Україні помітно потеплішає. У світлий час доби по всій країні очікується плюсова температура. Вночі ще морозитиме, найсильніше - на сході країни. По всій Україні завтра очікуються опади у вигляді мокрого снігу та снігу з дощем.

Крім того, у п'ятницю в Україні буде дуже вітряно та почнеться відлига. Пориви вітру можуть досягати штормових позначок у 25-27 м/с - це відноситься до другого рівня небезпеки, попередили в Гідрометцентрі.

У Києві в п'ятницю потеплішає до +4°, але погоду також зіпсує сильний вітер.