Ілюстрація / REUTERS

В Італії за добу зафіксували другу смерть від китайського коронавірусу.

Про це пише ТСН з посиланням на агентство ANSA. 

Другою жертвою коронавірусу стала мешканка регіону Ломбардія. Її смерть настала через кілька годин після того, як коронавірус забрав життя 77-річного чоловіка у сусідньому регіоні Венето.

Відео дня

Читайте такожВ Італії зафіксовано першу смерть від коронавірусу

Загиблий перебував у лікарні. 

Слід зауважити, що перед двома смертями в Італії, єдиним випадком загибелі від коронавірусу в Європі був китайський турист. Він помер минулого тижня у Франції.

Наразі в Італії зареєстровано 30 випадків зараження коронавірусом. Крім того, на півночі країни, після нових випадків зараження на коронавірус, ізолювали десять міст. Це сталося після того, як десять пацієнтів та п'ять лікарів підхопили Covid-19 у провінції Ломбардія, а ще два випадки зафіксували у регіоні Венето. Влада наказала закрити у цих двох регіонах усі школи, бари та інші громадські місця.

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн. Двоє українців підхопили вірус на круїзному лайнері.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавірусу.

Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передався і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу.