Користь і шкода рослинного молока / ru.depositphotos.com

Що таке «рослинне молоко»

Здебільшого, назвати такий продукт молоком - неправильно. Рослинне молоко - це витяжка з насіння, горіхів, проростків або злаків. Їх потім подрібнюють і змішують з водою в певній пропорції, в залежності від того, якої густоти потрібен напій. В кінці віджимають і проціджують.

Шкода і користь рослинного молока

Яке буває рослинне молоко / ru.depositphotos.com

Читайте такожРецепти мохіто: яскравий і підбадьорливий коктейль за 5 хвилинПопулярними вважаються 5 видів продукції рослинного походження:

Кокосове

Відео дня

Найкорисніше, завдяки речовинам в складі, здатним розщеплювати і виводити жир з організму. Для дієтичного харчування підходить відмінно. Кокосове молоко важливе і корисне для тих, хто дотримується дієти з великою кількістю корисних жирів і малою кількістю вуглеводів і білків. Такий спосіб харчування називається «‎кетодієта».

Соєве

Виробники стверджують, що соєве молоко - гідна заміна коров'ячому. У своєму складі воно, звичайно, містить білок. Але, так як це - рослинний протеїн, він неповноцінний і в ньому немає всіх незамінних амінокислот. Зате є фітоестрогени. З одного боку, вони знижують холестерин, а з іншого - шкідливі для людей зі зниженим метаболізмом естрогенів. В такому випадку регулярне вживання соєвих продуктів може привести до утворення фібром і міом. Також соя категорично заборонена алергікам.

Мигдальне

Приємне на смак , до того ж - джерело антиоксидантів: вітаміну Е і рослинного протеїну. На цьому корисні властивості мигдалевого молока закінчуються. У своєму складі продукт містить жирні кислоти Омега-6, які і так у великій кількості надходять в наш організм. Перенасичення цими компонентами призводить до різних запалень. До речі, захворювання, що закінчуються на «‎-іт» виникають теж через надлишок Омега-6.

Рисове і вівсяне

Перевага рисового молока в тому, що воно не містить глютен. Для людей з непереносимістю - ідеальний варіант. У вівсяному багато білка і ... все. Такі напої несмачні, тому в них часто додають фрукти, цукор, ароматизатори. Зрозуміло, що до здорового харчування це ніякого відношення не має.

Чи можна повністю виключити коров'яче молоко з раціону

Коров'яче або рослинне? / ru.depositphotos.com

На це питання немає однозначної відповіді. У рослинному набагато менше жирів, є корисні мікро - і макронутрієнти, хоча їх легко отримати з інших продуктів. Коров'яче містить казеїн, на нього іноді виникає алергія, і лактозу, непереносимість якої зустрічається все частіше. Інсуліноподібний фактор росту стає причиною онкології і це - незаперечний аргумент «проти».

Вибір продуктів харчування - індивідуальна річ. Одна людина може пити коров'яче молоко все життя і відчувати себе прекрасно, страждаючи від рослинних аналогів. Інша - навпаки. Горіхове молоко, наприклад, взагалі протипоказано людям з надмірною масою тіла і певними видами запальних захворювань.

Вас також може зацікавити: