В майбутньому розробка зможе запобігти зараженню / фото УНІАН

Група дослідників з Утрехтського університету в Нідерландах виявила антитіла, здатні прикріпитися до білків на поверхні вірусу, щоб запобігти зараженню.

Про це повідомляє IFL Science.

Читайте такожЄврокомісія мобілізує мільярд євро для розроблення вакцини проти коронавірусу

Відео дня

Вчені створили моноклональні антитіла, які можуть перемогти COVID-19 в лабораторних умовах. Їм вдалося синтезувати експериментальне антитіло, тобто білки, які схожі на ті, що виробляють імунні клітини людини. Такі антитіла розпізнають ділянку патогена і впливають на нього.

На жаль, за словами вчених, застосувати відкриття в розробці вакцини на даному етапі не можна. Спочатку необхідно провести тести з антитілом на тваринах і людях, щоб перевірити, чи підтверджуються результати в клінічних умовах. В майбутньому розробка зможе запобігти зараженню або лікувати пацієнтів, заражених коронавірусом.

"Таке нейтралізаційне антитіло може змінити перебіг інфекції у інфікованого господаря, підтримати очищення від вірусу або захистити незаражену людину, яка піддається впливу вірусу", - говорять дослідники.

Як повідомляв УНІАН, вчені з Ізраїлю виявили антитіла, які активно борються з коронавірусною інфекцією в організмі людини і можуть бути застосовані для створення вакцини.