Ілюстрація REUTERS

Згідно з новим дослідженням Університету Британської Колумбії, жінки, які страждають від соціальної ізоляції, мають більшу ймовірність ожиріння. Чоловіки, проте, рідше страждають ним, якщо живуть одні і мають менше контактів.

Читайте такожНауковці стверджують, що дієти роблять жінок безплідними

Вчені проаналізували дані про соціальні зв'язки 28,2 тис. канадців у віці від 45 до 85 років, враховуючи окружністю талії, індекс маси тіла і показник ожиріння, якщо воно присутнє, повідомляє medikforum з посиланням на PLOS One.

Відео дня

З'ясувалося, що жінки, які були самотніми, вдовами, розведеними, мали більш високі шанси на абдомінальне і загальне ожиріння. При цьому обмеження соціальних контактів також негативно впливало. Жінки, які не одружилися, жили одні і не мали регулярної соціальної активності, продемонстрували найвищий середній показник окружності талії.

Для порівняння серед чоловіків середня окружність талії була найбільшою серед тих, хто був вдівцем, проживав з партнеркою і мав багато соціальних зв'язків. Наприклад, чоловіки, чия соціальна мережа мала понад 219 контактів, були більш схильні до ожиріння, ніж чоловіки з меншою кількістю.