Майже 160 млн неповнолітніх були змушені працювати \ фото REUTERS

Пандемія COVID-19 призвела до злиднів ще 100 млн дітей у всьому світі, число бідних серед дітей менш ніж за два роки збільшилася на 10%.

Про це повідомив Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ, пише "Німецька хвиля".

Зазначається, що ще до пандемії близько мільярда дітей у всьому світі не мали адекватного доступу до освіти, медобслуговування, житла, харчування, санітарних об'єктів і чистої води. Настільки серйозної кризи ЮНІСЕФ не фіксував за всі 75 років свого існування.

Відео дня

"У той час як зростає кількість дітей, які голодують, не ходять до школи, піддаються насильству, живуть у бідності або примушуються до шлюбу, зменшується число дітей, які мають доступ до медичного обслуговування, вакцин, адекватного харчування і важливих послуг", - констатувала директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор.

Читайте такожООН: у світі 760 мільйонів людей все ще живуть за межею крайньої бідності - на $1,9 на день

На її думку, буде потрібно, в кращому випадку, від семи до восьми років, щоб усунути дефіцити, що виникли в багатьох сферах.

За даними ЮНІСЕФ, через спричинені пандемією локдауни 1,6 млрд дітей тимчасово не ходили до школи. У минулому році випало 80% очного навчання.

Майже 160 млн неповнолітніх були змушені працювати - це на 8,4 млн більше, ніж чотири роки тому.

ООН побоюється, що до кінця 2022 року ще 9 млн дітей будуть змушені працювати, щоб допомагати забезпечувати свої сім'ї, а до 2030 року ще 10 млн дівчаток будуть змушені передчасно вийти заміж через бідність.

Вас також можуть зацікавити новини