За категоричну відмову від щеплення загрожують штрафи до понад 1000 євро \ фото REUTERS

В Італії з сьогоднішнього дня набула чинності вимога про обов'язкову вакцинацію від коронавірусу вчителів, співробітників адмінустанов, поліцейських, військових і рятувальних служб.

Рішення про обов'язкову вакцинацію працівників цих професій було прийнято в листопаді, з винятком для тих, хто має обґрунтовані медичні протипоказання, пише Європейська правда.

За категоричну відмову від щеплення загрожують штрафи до понад 1000 євро і невиплата зарплати.

Відео дня

Медики, на яких ця вимога поширилася ще раніше, повинні будуть щепитися бустерною дозою через 9 місяців після другої дози.

Також, повідомляє ANSA, уряд погодив проект про продовження надзвичайної ситуації у зв'язку з епідемією коронавірусу до 31 березня. Це дозволяє продовжувати заходи по боротьбі з епідемією, в тому числі застосування ковід-сертифіката.

Читайте такожВ Італії почали вводити бустерну дозу COVID-вакцини

Серед іншого, передбачається продовжити вимогу про допуск до закладів підвищеного ризику, як ресторани, стадіони, дискотеки, тільки щеплених або одужалих. Це правило почало діяти 6 грудня і попередньо мало застосовуватися до 15 січня 2022 року.

Також проект дозволить уряду, при необхідності, обмежувати пересування громадян, вводити обмеження на роботу установ або проведення заходів.

Без продовження, надзвичайна ситуація повинна була закінчитися в кінці 2021 року.

У Міністерстві охорони здоров'я побоюються, що Італію чекає серйозне зростання кількості інфікувань у зв'язку з поширенням штаму "Омірон". Міністр охорони здоров'я закликав людей не відкладати з щепленням бустерною дозою, щоб знизити ризики.

В даний час в Італії хоча б однією дозою щеплені більше 88% населення у віці від 12 років, незабаром почнеться вакцинація дітей у віці 5-11 років.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини