Чим старший батько, тим вище ризик розвитку у дитини таких розладів, як аутизм \ Фото: УНІАН

Порушення розвитку нервової системи тісно пов'язане з генетичними чинниками. Негативного впливу може завдавати вживання матір'ю певних ліків, присутність вірусної або бактеріальної інфекції під час вагітності.

Читайте такожЛікар Комаровський пояснив, коли краще укладати дитину спати

Однак недавнє епідеміологічне обстеження приблизно 6 млн чоловіків у всьому світі показало, що вік батька пов'язаний з розладами розвитку нервової системи. Іншими словами, чим старший батько, тим вищий ризик розвитку у дитини таких розладів, як аутизм, СДУГ та інших труднощів з навчанням.

Відео дня

Дослідницька група з кафедри неврології у Вищій школі медицини Університету Тохоку опублікувала результати в журналі PLOS ONE, повідомляє medikforum. Зокрема, дослідницька група, очолювана докторантом Місако Татехана і професором Норіко Осумі, провела імуногістохімічний аналіз яєчка у тримісячних мишей перед тим, як виконати той же аналіз на мишах у віці 12 місяців і старше.

Порівняння маркерів між молодими і віковими мишами з використанням методів кількісної візуалізації показало, що останні мали більше модифікованого гістону H3K79me3. Попереднє дослідження професора Осумі виявило кореляцію між кількістю H3K79me3 в спермі і порушенням спілкування у потомства, що може говорити про майбутнє порушення розвитку нервової системи.