Американці з'ясували, що підвищує розвиток раку / фото: ua.depositphotos.com

В організмі людини під час мутації ген під назвою UTX порушує здатність клітин пригнічувати ракові пухлини природним шляхом.

Такого висновку дійшли науковці з Медичної школи Університету Вірджинії у США, які провели дослідження і з'ясували, що така мутація гену робить організм уразливим до раку, пише РБК-Україна з посиланням на Drug target review.

За словами експертів, ген UTX відіграє життєво важливу роль, бо відповідає за утворення так званого "конденсату" усередині клітин для запобігання онкології. Коли в клітині перестають утворюватися "крапельки", вона стає вразливою. За словами дослідників, такий захист утворюється з матеріалу в осередках самих клітин.

Відео дня

Читайте такожУ США випробовують вакцину від найнебезпечнішого різновиду раку грудей

"Утворюючись, краплі контролюють активність хроматину, генетичного матеріалу, що міститься в хромосомах. Це своєю чергою, забезпечує ефективні та правильні модифікації та взаємодії хроматину для організації правильної програми транскрипції, що пригнічує пухлину", – стверджують науковці.

Також руйнація або зміна цих "крапель" може сильно вплинути на те, як наші клітини борються з раком.

"Формування правильних "крапель" буде механізмом, який підтримуватиме здоров'я клітин", – зазначили науковці.

Окрім того, вони заявили, що до такої мутації більше схильні чоловіки.

Нагадаємо, за даними британських медиків небезпечний вид раку можна визначити за деякими, здавалося б, малопомітним ознаками. Варто просто звернути увагу на ноги.

Вас також можуть зацікавити новини