Сон має вирішальний вплив на здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Сон є однією з основ гарного здоров'я. Досить якісний сон пов'язаний зі здоровим серцем, сяючою шкірою і здоровою вагою.

І навпаки, нестача якісного сну з часом може збільшити ризик розвитку хронічних захворювань, включно з діабетом, ожирінням, високим кров'яним тиском, хворобами серця, інсультом і поганим психічним здоров'ям, пише Eatingwell.

Нове дослідження може дати принаймні одну відповідь на питання, як домогтися більш спокійного сну. Дослідники шукали кореляцію між фізичною активністю і безсонням, часом сну і денною сонливістю. У дослідженні взяли участь 4339 осіб. Учасники, які тренувалися хоча б два або більше разів на тиждень по одній годині, вважалися фізично активними, всі інші ні.

Відео дня

Дослідники виявили, що постійно активні учасники найрідше повідомляли про наявність двох або трьох симптомів безсоння. Зокрема, ті, хто постійно вів активний спосіб життя протягом 10 років, на 71% частіше сплять нормально.

Інакше кажучи, учасники, які повідомили про свою фізичну активність на початку і наприкінці 10-річного періоду дослідження, з меншою ймовірністю повідомляли про симптоми безсоння під час подальшого спостереження. Вони також виявили, що ті, хто був постійно активний, спали рекомендовані 6-9 годин на добу.

Цікаво, що ті, хто повідомив, що був фізично активний на початку періоду дослідження, але став неактивним до кінця, не отримали користі від попередньої активності. Те ж саме стосується тих, хто не був фізично активним спочатку, але з часом став активним. Це підкреслює важливість постійної активності в довгостроковій перспективі.

Це дослідження показує, що регулярні фізичні вправи можуть допомогти краще спати.

Інші новини про користь сну

Дієта відіграє вирішальну роль у якості та тривалості сну, стверджують фахівці. "Оскільки ми ретельно враховуємо, що їмо для загального здоров'я, дієтичний вибір може суттєво вплинути на нашу здатність легко засинати, спати всю ніч та прокидатися з відчуттям людини, яка відпочила", - пояснила експертка з харчування Адіті Мехротра.

Вас також можуть зацікавити новини: