Тварин вбили / фото facebook.com/Елена_Тарасова

15 липня вночі в Харкові невідомі увірвалися до міні-притулку для тварин і порубали кішок й кошенят.

Про це повідомила харківська зоозахисниця Марина Суркова на своїй сторінці в Facebook. За її словами, в той момент власниці закладу не було на місці.

Тварин невідомі били палицями й рубали лопатами. За словами власниці притулку Олени Тарасової, зробити це могли тільки підлітки.

Відео дня

Читайте такожУ Києві суд продовжив догхантеру Святогору домашній арешт до 7 серпня

"Я підозрюю підлітків, які живуть неподалік. Вони часто лазили по моєму двору в мою відсутність, гладили кошенят, заходили до хати, весь час щось видивлялися. Сусіди у нас всі адекватні, мої тварини нікому не заважають, противників притулку немає", - розповіла 057 Тарасова.

Власниця притулку додала, що цієї зими вже був схожий випадок. Тоді невідомі побили до напівсмерті собаку й двох її цуценят. Собаку підлікували, а щенята втекли з притулку і не повернулися.

Наразі момент поліція вирішує питання про внесення події до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Загиблих тварин поліцейські забрали на експертизу.

"Ми провели два огляди. Під час другого вже зібрали усі необхідні матеріали, зняли відбитки пальців", - розповіла прес-офіцер Нацполіції у Харківській області Оксана Калмикова.

Раніше повідомлялося, що в Києві невідомі обстрілюють притулок для тварин - двох собак знайшли в жахливому стані.