Поліція затримала чотирьох учасників сутичок у міськраді Конотопа / фото "Вікіпедія"

Внаслідок бійки, яка сталася 26 липня на сесіх міськради міста Конотопа на Сумщині, постраждала 21 людина: 12 поліцейських та 9 цивільних осіб, серед яких - один депутат і один журналіст.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Сумської області, наразі затримано чотирьох учасників сутичок.  Інші 42 активні учасники сутичок  наразі дають свої пояснення слідчим.

Читайте такожВ Одесі в ході масової бійки футбольних фанатів постраждали двоє поліцейських (відео)

Відео дня

"Наразі триває досудове слідство, проводяться першочергові слідчі дії. Всі порушники доправлені до Конотопського відділу поліції, опитані, сфотографовані. Четверо осіб затримано в порядку ст.208 КПК, сьогодні їм буде оголошено про підозру у вчиненні злочину, і ми будемо клопотати перед судом про обрання їм міри запобіжного заходу у вигляду тримання під вартою", - зазначив т.в.о. начальника ГУНП в Сумській області Олег Григоров.

Загалом до поліції надійшло 39 заяв, усі вони зареєстровані у журналі Єдиного обліку. В поліції вже розпочато кілька кримінальних проваджень, об‘єднаних в одне за ознаками ч. 4 ст. 296 (вчинення групових хуліганських дій з застосуванням предметів, заздалегідь  заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень) та ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння тілесних ушкоджень працівникам поліції у зв‘язку з виконанням ними службових обов'язків, вчинене організованою групою) КК України.

Як повідомляв УНІАН, у місті Конотоп Сумської області поліція запобігла масовим безладам під час засідання міськради.

Згідно із повідомленням, працівники поліції розборонили сторони конфлікту, а 50 найактивніших порушників громадського порядку були доставлені до відділу поліції.