Школа у Василькові, де розпилили газ / фото Нацполіція

У двох школах Київської області учні розпилили сльозогінний газ.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Київській області.

"Сьогодні на Київщині сталося два факти розпилення газу у школах. У Білій Церкві обійшлося без евакуації учнів. А школярів міста Васильків в екстреному порядку вивели на вулицю. До медичних закладів зі скаргами на отруєння газом ніхто не звертався", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Так, у Білій Церкві один із учнів 9-го класу прийшов до школи з балончиком без маркування, а коли на перерві показав його однокласникам, один з них вихопив балончик з рук і розпилив перцевий газ.

Читайте такожВ українських школах з'являться евакуаційні двері "антипаніка"

"Батькам двох учнів доведеться відповідати відповідно до законодавства. Відносно них працівники поліції склали адміністративні матеріали за ст. 184 (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей) КУАП і матеріали будуть передані до суду для прийняття рішення. Дорослим загрожує сплата штрафу в розмірі трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян", - додали в поліції.

Ще один випадок, за даними правоохоронців, стався у місті Васильків, де учні в екстреному порядку були евакуйовані. На перерві хтось розпилив газ, який саме – невідомо. Наразі на місці події працюють працівники ювенальної превенції поліції Київщини, група реагування патрульної поліції. Поліцейські встановлюють особу, яка розпилила речовину.

Як повідомляв УНІАН, декілька днів тому у Києві троє підлітків бризкали в обличчя перехожим сльозогінний газ та знімали це на відеокамеру. Їх затримали патрульні поліцейські.