«Бєлавіа» про інцидент у Борисполі літак стійкою шасі зачепило грунт / фото з відкритих джерел

В аеропорту "Бориспіль" увечері в неділю борт «Белавіа» Boeing 737-500 збив ліхтарі під час вирулювання. Авіакомпанія прокоментувала подію в Києві.

Читайте такожВ аеропорту "Бориспіль" літак із пасажирами зазнав аварії під час посадки - ЗМІ (фото)

"Після посадки в складних метеоумовах повітряне судно, яке виконувало рейс В2 845 маршрутом Мінськ — Київ 9 грудня 2018 року, під час пробігу правою стійкою шасі зачепило грунт," - повідомили TUT.BY у прес-службі авіакомпанії.

Відео дня

Командир літака усунув відхилення літака, після чого літак продовжив рух злітно-посадковою смугою, зарулив на стоянку для паркування. Літак отримав незначні пошкодження. Ніхто з пасажирів і членів екіпажу не постраждав.

В «Белавіа» повідомляють, що причини інциденту розслідуються. У літака Boeing 737-500 пошкоджений обтічник. Наразі в аеропорту "Бориспіль" знаходяться фахівці авіакомпанії, які оглядають літак.

Пасажирів з аеропорту в Мінськ відправили наступним рейсом.

«Аеропорт працює в штатному режимі. При вирулюванні літак збив ліхтарі. Ми на якийсь час закривали смугу для того, щоб очистити її. Літак самостійно дійшов до місця стоянки. Літак належить Білорусі, і вони будуть з'ясовувати причини події. У нього подряпаний обтічник. Інших пошкоджень немає», — раніше повідомив директор аеропорту Павло Рябікін.

Як уточнює «Белавіа», йдеться про ліхтарі, які висвітлюють злітно-посадкову смугу.