Затриманим загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна / фото УНІАН

На Сумщині викрито масштабну схему збуту наркотичного засобу «метадон», внаслідок чого проведено 16 обшуків та затримано трьох осіб.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Сумської області.

Зазначається, що схему збуту наркотиків, яка діяла в місті Суми та області, було викрито в рамках розслідування кримінального провадження прокуратурою області спільно із детективами слідчого управління Головного управління Нацполіції в області, Сумським управлінням внутрішньої безпеки ДВБ НП України, управлінням протидії наркотиків ГУ НП в області, за оперативного супроводу спецпідрозділу «КОРД».

Відео дня

«У суботу, 19 січня, під час проведення спільної операції правоохоронними органами затримано трьох осіб, які організували та здійснювали збут наркотиків. Відразу ж за місцями проживання затриманих та осіб, яким реалізовувались вказані наркотичні речовини, проведено 16 санкціонованих обшуків», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожНа Миколаївщині викрили банду наркодилерів

Під час обшуків вилучено речовину, ззовні схожу на «метадон», велику кількість речовини рослинного походження, фасувальний матеріал, ваги, предмети, схожі на зброю, та близько 20 тис. грн готівки.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів групою осіб) КК України. Їм загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Досудове слідство триває, встановлюються інші особи, причетні до незаконного обігу наркотичних засобів, додали в прокуратурі.

Раніше УНІАН повідомляв. що в Одесі поліція припинила діяльність міжнародної групи наркоторговців, вилучено наркотики на 2 млн грн.