На відео протягом усього діалогу хлопець стояв у шапці із написом «Ukraine» / скріншот

Молодих чеченців, які натовпом били ногами чоловіка у центрі Києва, відшукали і взяли з них пояснення щодо інциденту. Один з учасників конфлікту вибачився і пообіцяв, що подібне більше не повториться.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор організації С14 Сергій Мазур.

Читайте такожЖорстоке побиття 9-класниці на Київщині: поліція відкрила кримінальне провадження (відео)

Відео дня

«Кілька днів тому сталася бійка на Бесарабці. Група молодиків забивала ногами чоловіка. Згодом одного з фігурантів знайшли в соцмережах, де він виклав фото у футболці РФ. У результаті цього у багатьох людей виникло питання: "Кадирівці натовпом забивають людину прямо у центрі столиці?". Активісти С14, Традиції і порядок та Правого сектору вирішили провести власне розслідування. Ми провели низку перемовин з чеченською діаспорою. Навіть приїздили до мечеті на Татарці, куди ходив даний молодик. Продовжили пошуки далі і за кілька годин добились, аби учасники сутички приїхали на місце подій», – розповів Мазур.

Він виклав відео, на якому молодий чеченець дає пояснення щодо конфлікту, російської символіки та запевняє, що такого більше не повториться.

За його словами, конфлікт виник через те, що нетверезий чоловік років 35 образив наймолодшого учасника їхньої компанії віком 12 років і начебто сам спровокував бійку. Він визнав, що бити одного лежачого натовпом неправильно і пообіцяв, що такого більше не буде.

Футболку із російською символікою, за його словами, він носив, бо займається вільною боротьбою, а ззаду на футболці написано «Armwrestling Team». Хлопець заявив, що носив її не з якоюсь гордістю, а саме через цей напис на спині. Він додав, що вже не буде носити цю футболку.

На відео протягом усього діалогу хлопець стояв у шапці із написом «Ukraine», а на фразу активістів «Слава Україні» відповів «Героям Слава».

Як повідомляв УНІАН, ввечері 26 січня підлітки юрбою накинулися на одного чоловіка, добиваючи його, коли він вже лежав. При цьому молодики, за словами свідків, кричали "ми чеченці - не знаєте, з ким зв'язалися".