На Сумщині виявлено та вилучено 21 тисячу пачок контрабандних сигарет / фото УНІАН

На Сумщині в результаті спецоперації правоохоронців викрито злочинну групу контрабандистів сигарет, які спеціалізувались на обігу тютюнових виробів, незаконно ввезених в Україну поза пунктом пропуску без сплати відповідних платежів і в яких вилучено готівки та товару загалом на 3,5 мільйона гривень.

Читайте такожНа кордоні у двох авто знайшли контрабанду сигарет на 160 тисяч гривень (фото)

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Сумської області, встановлено, що вказаний товар зловмисники доставляли за допомогою логістичних служб в один із районних центрів регіону, де був налагоджений їх збут.

Відео дня

"У п’ятницю, 15 березня, проведено 5 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів та нежитлових приміщеннях, які вони використовували. Під час вказаних слідчих дій виявлено та вилучено 21 тисячу пачок сигарет, кошти в іноземній валюті в еквіваленті 2,8 мільйона гривень та електронний пристрій для рахування готівки", - зазначає прес-служба відомства.

фото УНІАН

Досудове слідство за ч. ч. 1, 2 ст. 204 (незаконне зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 199 (зберігання, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут марок акцизного податку) КК України триває, встановлюється точна кількість осіб, причетних до незаконного обігу тютюнових виробів, а також вирішується питання про притягнення їх до кримінальної відповідальності.