У Києві на початку травня 2018 року націоналісти спіймали Лусваргі / фото УНІАН

Прокуратура попросила 14 років позбавлення волі для бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі, який воював на боці бойовиків «ДНР».

Читайте такожВ Києві захопленого бойовика Лусваргі привели під будівлю СБУ (відео)

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, сьогодні суд продовжив йому термін тримання під вартою до 16 травня.

Відео дня

У Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області відбулись судові дебати у провадженні за обвинуваченням громадянина Федеративної Республіки Бразилія Рафаеля Лусваргі в участі у терористичних організаціях та не передбачених законом збройних формуваннях.

«Під час дебатів прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів та попросив суд призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років з конфіскацією майна», - йдеться повідомленні.

У свою чергу обвинувачений у ході дебатів визнав вину в частині своєї діяльності у не передбачених законом збройних формуваннях, однак заперечив участь у терористичних організаціях.

«Заслухавши сторони, суд продовжив строк тримання під вартою обвинуваченого до 16 травня та призначив на 2 травня дату виступу обвинуваченого з останнім словом», - додали в прокуратурі.

Як повідомляв УНІАН, у Києві на початку травня 2018 року націоналісти упіймали бразильця Лусваргі, який, за даними ЗМІ, проживав в Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (МП), і відвели до СБУ.

За даними спецслужби, у жовтні 2016 року іноземець був затриманий за участь у бойових діях на боці «ДНР». Стосовно нього слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3, ч.4 ст. 260 КК України. У ході досудового слідства було встановлено, що громадянин Бразилії з вересня 2014 року по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі незаконних збройних формувань терористів на Донбасі. Він входив до так званого «1-го мотострілецького батальйону «Вікінг»» терористичної організації «ДНР». В СБУ зауважили, що під час розслідування громадянин Бразилії повністю визнав свою провину в інкримінованих злочинах.

25 січня 2017 року Лусваргі був засуджений Печерським райсудом Києва до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Сторона захисту подала апеляційну скаргу на це рішення.

Апеляційний суд скасував вищевказаний вирок через процедурні порушення та повернув справу на новий розгляд.

У грудні 2017 року Лусваргі було змінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання терміном на 2 місяці.

За результатами визначення підсудності Верховний суд направив провадження проти Лусваргі до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

7 травня 2018 року суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

30 жовтня Лусваргі відмовився від послуг адвоката Валентина Рибіна і попросив надати йому державного захисника.