В Одеській області затримали партію кокаїну на 51 мільйон доларів / фото прес-центр СБУ

Вартість партії кокаїну, затриманої в морському торговому порту «Южний» (Одеська область), склала понад 51 мільйон доларів.

Як повідомили УНІАН в Управлінні Служби безпеки України в Одеській області, співробітники спецслужби спільно з прокуратурою, Національною поліцією, прикордонниками та Одеською митницею ГФС викрили та ліквідували морський канал контрабанди великої партії кокаїну з однієї з країн Південної Америки.

фото прес-центр СБУ

Зокрема, контрабанда затримана під час перевірочних заходів щодо вантажів, які поставляються з країн, які є традиційними виробниками наркотиків.

Таким чином, правоохоронці блокували спробу переправлення великої партії кокаїну в контейнері з бананами, які імпортувалися в Україну.

фото прес-центр СБУ

Відзначається, що під час поглибленого огляду вантажу в контейнері з фруктами виявлені пакети з порошком білого кольору. Проведений експрес-аналіз показав, що розфасований порошок є кокаїном. Загальна вага вилученого наркотику – 257 кг, орієнтовна вартість на тіньовому ринку – понад 51 мільйон доларів. За наявними даними, наркотики планували переправити в країни Європи.

На підставі отриманих матеріалів СБ України розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотиків) Кримінального кодексу України.

фото прес-центр СБУ

Як повідомляв УНІАН, вчора стало відомо про затримання великої партії кокаїну в порту Південний (Одеська обл.).