Жителі київської багатоповерхівки годинами виносили воду з прорваної труби / Скріншот - ТСН

В одній з багатоповерхівок Києва прорвало трубу на 16-му поверсі. Жителі декілька годин намагались стримати воду з ганчірками в руках.

Читайте також"Київзеленбуд" пояснив, чому на Хрещатику знов загинули каштани

Як повідомляється у сюжеті ТСН, сусіди по черзі носили відрами воду з-під труби до квартири, що поруч з проривом. Відро на 10 літрів заповнювалось менше хвилини.

Відео дня

 "Зранку тут було озеро", - кажуть місцеві жителі. Вода лилася водоспадом по сходах на два поверхи вниз. "Тут просто йшов дощ", - зізнаються кияни.

За словами мешканців, капати з труби почало ще шість днів тому. Люди подали кілька заявок про це, однак жодної реакції не дочекалися – у диспетчерській лише підтвердили, що інформацію отримали і передали її до місцевого ЖЕКу.

Сантехніку і в ЖЕК подзвонили одразу, як прорвало, але до моменту появи журналістів ніхто в будинок не прийшов. Журналістам у ЖЕКу телефоном пообіцяли, що сантехнік буде через 5 хвилин, а затримку пояснили тим, що "він іде з паличкою".

Сантехнік прийшов через 30 хвилин і спілкуватися не був налаштований. Прорив він лагодить, надягаючи на трубу металевий хомут. На запитання про те, чи буде міняти аварійну трубу – мовчить.

Вирішення проблеми на шостий день після подачі заявки та через сім годин після прориву мешканців будинку не тішить. "Це вже четвертий хомут на трубі. Її вже давно пора замінити", - кажуть люди. На це в ЖЕКу відповідають: коштів нема. На зволікання з реагуванням пояснення теж є: "Не вистачає людей, на жаль".

Другого березня повідомлялось, що в Оболонському районі Києва прорвало трубу і затопило вулицю. Інцидент стався на вулиці Північній, 16.