Поліцейські затримали чоловіка / facebook.com/mvs.gov.ua

У Сумах сьогодні вночі працівники поліції охорони затримали церковного крадія.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Нацполіції в Сумській області, о 02.30 на пульт спостереження поліції охорони надійшов сигнал про спрацювання охоронної сигналізації в православній церкві Святих Новомучеників і Сповідників Слобожанських, що по вулиці Ремісничій.

На місце події оперативно прибула група затримання поліції охорони та в церковній лавці затримала чоловіка, що викрав зі скриньки пожертв гроші.

Читайте такожНа Одещині засуджений жорстоко побив і намагався спалити живцем пенсіонерку

«Зловмисником виявився 38-річний непрацюючий житель обласного центру. Час від часу цього чоловіка бачили і в храмі, і на церковному подвір’ї. Бачили його тут і напередодні крадіжки», – зазначається у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що чоловік заздалегідь приготувався до крадіжки, поклавши до поліетиленового пакету половину цеглини. Затим прийшов вночі до храму, переліз через паркан на церковне подвір’я, розбив цеглиною склопакет вікна в церковній лавці та проник всередину. Знайшовши скриньку для пожертв, зловмисник викрав з неї 268 гривень, які жертвувалися людьми на лікування онкохворих дітей. Саме з цими грошима в руках його й затримали правоохоронці та наділи кайданки.

На запитання, навіщо взяв кошти, які збиралися на потреби хворих дітей, заявив, що гроші йому теж потрібні на лікування.

За даним фактом у поліції відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України та розпочала слідство. Санкція статті за крадіжку, поєднану з проникненням в житло, інше приміщення чи сховище, передбачає покарання на строк від трьох до шести років.