На Київщині затримали сумоїста, підозрюваного у вбивстві байкера / фото npu.gov.ua

У кінотеатрі на Київщині правоохоронці затримали віце-чемпіона Світу по боротьбі сумо, якого підозрюють у вбивстві байкера.

Як повідомили у прес-службі Нацполіції України, окрім вбивства, чоловік замішаний у кількох злочинах. Зокрема проти нього кілька разів відкривали провадження за статтею "хуліганство".

У 2016 та 2017 роках у Києві затриманий двічі вчиняв стрілянину. У результаті другого інциденту загинув байкер, з яким у підозрюваного виник словесний конфлікт.

Відео дня

Читайте такожВ Миколаєві чоловік викинув свою матір з вікна на сьомому поверсі

Суд заарештував підозрюваного без права внесення застави, проте згодом йому діагностували психічне захворювання та помістили до психіатричного закладу закритого типу. Поліцейські встановили, що чоловік вступив у змову з лікарями закладу та систематично залишав його, повертаючись назад тільки на ніч.

"Підозрюваний є віце-чемпіоном Світу та призером чемпіонату Європи по боротьбі сумо, майстром спорту України з греко-римської боротьби та майстром спорту України міжнародного класу із сумо. Проте він неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронних органів – був помічений в участі у рейдерських захопленнях підприємств, силових акціях, "кришуванні» бізнесу", – розповів начальник Департаменту стратегічних розслідувань Роман Осуховський.

Читайте такожКиянин приревнував свою дружину до приятеля та побив його молотком

У поліції зазначають, що на момент скоєння злочинів зловмисник був осудний і не проявляв ознак психічних розладів, однак під час судового процесу судмедексперти встановили, що у підозрюваного є ознаки депресивного розладу і він потребу примусового лікування. Тому у 2017 році суд постановив змінити йому запобіжний захід з тримання під вартою на поміщення до психіатричного закладу із суворим наглядом, звідки він втік.

14 травня підозрюваного затримали. Окрім вище згаданих злочинів, йому інкримінують втечу із спеціалізованого лікувального закладу (ст.394 КК). Також відкриті провадження проти співробітників психлікарні за невиконання судового рішення службовою особою спеціального лікувального закладу (ч. 2 ст. 382 КК України) та пособництво у втечі зі спеціалізованого лікувального закладу закритого типу (ч. 5 ст. 27, ст. 394 КК України).

"Окрім того, планується призначити додаткову експертизу для перевірки обґрунтованості попередніх висновків експертів Київського Центру судово-психіатричних експертиз та Дніпровського Центру судово-психіатричних експертиз та перевірки можливих фактів винесення ними завідомо неправдивого висновку експерта щодо встановлення психічного стану затриманого", – додав Роман Осуховський.