Поліція продовжує збирати свідчення та докази / фото Рупор Житомира

У Житомирській області поліція розслідує справу про вбивство 5-річної дівчинки. 

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Нацполіції у Житомирській області, 27 травня до поліції надійшло повідомлення, що в одному із сіл Овруцького району батьки могли вбити свою малолітню дитину.

"Допоки дорослі й суди визначаються, в якій сім’ї має виховуватись 5-річна дівчинка, самої дитини, за наявною у поліції інформацією, уже немає в живих", - повідомив УНІАН керівник ГУНП в Житомирській області В'ячеслав Печененко. За його словами, поліція розпочала кримінальне провадження за фактом вбивства малолітньої дитини.

Відео дня

Він також  розповів подробиці цієї трагедії. Так, під час перевірки мати намагалась видати сина за зниклу доньку, одягнувши йому дівчачі речі. Однак розібратись у цій справі поліцейським допомогла громада села. 

Читайте такожНа Івано-Франківщині знайшли вбитими відомого адвоката та його дружину (фото)

Так, під час перевірки було встановлено, що дівчинка близько року тому зусиллями активістів  була вилучена з прийомної родини, де про неї піклувались і займались вихованням та оздоровленням і повернута біологічним батькам, які через пристрасть до алкоголю вже позбавлені батьківських обов’язків щодо двох інших дітей.

Поки прийомні батьки намагались через вищі судові інстанції оскаржити рішення місцевих судів і повернути дитину, 5-річна Даринка безслідно зникла. За понад рік її перебування у біологічній родині ні прийомній матері, ні навіть комісіям, які приїжджала для перевірки умов проживання, не вдалося перевідати дівчинку. Батьки просто не відчиняли двері й негайно сповіщали про такі візити активістам. Останні так само невідкладно піднімали ґвалт у соцмережах. Навіть складені у червні 2018-го адміністративні матеріали відносно батьків за неналежне виконання обов’язків по вихованню дітей були зрештою скасовані у суді. А ще за якийсь місяць дитини не стало. У поліції є всі підстави вважати, що біологічні батьки її вбили.

"Тіло мертвої дитини ці нелюди спалили у печі, а рештки винесли. Принаймні, такі свідчення ми наразі перевіряємо",- зазначи Печененко.

Нині обоє під вартою. Поліція продовжує збирати свідчення та докази.