Малолітня дитина отримала поранення 20 червня / Pixabay

На Рівненщині в Острозькій районній лікарні хірурги після оперативного втручання не знайшли кулі в простреленій стопі хлопчика і відпустили дитину додому.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації головного управління Нацполіції у Рівненській області, сьогодні правоохоронці проводять розслідування за фактом невиконання чи неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків.

Читайте такожУ Кременчуці двоє дільничних напідпитку побили відвідувача магазину

Відео дня

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Йдеться про факт отримання 20 червня поранення малолітньою дитиною в Острозькому районі.

«Під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за статтею 166 Кримінального Кодексу України слідчі встановили, що після отримання 20 червня тілесного ушкодження у вигляді поранення стопи потерпілого відразу доставили до Острозької центральної районної лікарні для надання медичної допомоги. Однак після проведеного хірургічного втручання кулі в м’яких тканинах не виявили, а 11-річного хлопчика відпустили додому. У подальшому, а саме 22 червня, стан здоров’я малолітнього погіршився, що призвело до повторного звернення в медичний заклад - Рівненську обласну дитячу клінічну лікарню. Дитину госпіталізували до хірургічного відділення», - йдеться у повідомленні поліції.

Як повідомляв УНІАН, в Острозькому районі Рівненської області 11-річний хлопчик взяв у руки пневматичну рушницю і натиснув на курок. Після пострілу куля застрягла у стопі. Батьки одразу звернулись до місцевої лікарні. У поліцію про поранення ніхто не повідомляв.

Лише 22 червня правоохоронці отримали інформацію від медиків обласної дитячої лікарні про те, що до них з Острозького району напередодні доставили з пораненням стопи 11-річного хлопчика.