Підозрюваного у вбивстві хлопчика взяли під варту / facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Дарницький районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб 30-річному чоловіку, підозрюваному у вбивстві 9-річного хлопчика.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Києва.

Підозрюваний ввечері 22 червня заманив до озера Вирлиця 9-річного пасинка свого брата. На березі озера чоловік підійшов до хлопчика ззаду і почав хаотично бити ножем у шию, спину і тулуб, завдавши близько 30 ударів. Після цього молотком, який заздалегідь приготував, він вдарив дитину декілька разів в область голови. Через отримані травми хлопчик загинув на місці.

Відео дня

Читайте такожЗвіряче вбивство 9-річного хлопчика в Києві: з'явилися нові подробиці та фото зловмисника

З метою приховати сліди злочину, скоєного з метою помсти своєму брату, підозрюваний прив’язав до ніг дитини камінь і затягнув тіло у воду. Тіло хлопчика знайшли наступного дня.

Чоловіку оголошено підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне протиправне заподіяння смерті малолітньої дитини).

У своєму клопотанні прокурор просив суд застосувати відносно підозрюваного найсуворіший запобіжний захід, а саме - тримання під вартою без альтернативи.

Суд, заслухавши доводи сторін та зваживши на важкість вчиненого злочину, задовольнив клопотання прокурора, обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, без альтернативи.

За скоєне підозрюваному загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.