Тіло дитини виявили в озері / kyiv.npu.gov.ua

Тіло 9-річного хлопчика знайшли 23 червня в озері Вирлиця у Києві із численними колото-різаними ранами.

Впродовж декількох годин правоохоронці встановили та затримали зловмисника. Йому вже повідомлено про підозру у скоєнні вбивства малолітньої дитини. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Читайте такожЗнайденого в озері 9-річного хлопчика вбив родич "через образу" - поліція

Так, камери відеоспостереження одного із торгових центрів зафіксували, як хлопчик іде разом з якимось чоловіком. Невдовзі особу останнього встановили.

Коли ж поліцейські прийшли на адресу проживання киянина, той поводився нервово, плутався у свідченнях. Чоловіка доставили до Дарницького управління поліції, а в цей час на спецлінію 102 надійшло повідомлення, що в озері Вирлиця рибалки виявили тіло дитини, за описом схожого на зниклого хлопчика.

"На тілі дитини експерти виявили численні колото-різані рани й травму черепа. На березі була захована сорочка загиблого та його блокнот. Також водолази дістали із дна озера предмети, схожі на ніж та молоток. Речові докази вилучені та направлені на експертизу", - розповів начальник столичної поліції Андрій Крищенко.

kyiv.npu.gov.ua

Чоловік, котрого зафіксували камери відеоспостереження разом з хлопчиком у вечір його зникнення, в управлінні поліції зізнався у вбивстві дитини.

kyiv.npu.gov.ua

"Зловмисника одразу ж затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Встановлено, що йому – 30 років, проживає у Києві, веде аморальний спосіб життя. Із хлопчиком затриманий був близько знайомий, оскільки він є братом співмешканця мами загиблого. Дитина здебільшого проживала із бабусею окремо від нової сім’ї матері", - повідомив Крищенко.

За попередньою інформацією, у день зникнення дитини між братами та мамою хлопчика виник конфлікт, на ґрунті котрого підозрюваний і вирішив помститися.

Наразі фігуранту повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п'ятнадцяти років ув’язнення або довічне позбавлення волі. Слідчі подали до суду клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.