Дитину поховали 21 червня / фото УНІАН

Батьки підозрюваного у вбивстві 11-річної Даші Лук'яненко Миколи Тарасова били дітей палицею і називали "сволотою" і "худобою".

Про те, як жила сім'я, розповіли в ефірі програми "Говорить Україна" жителі Іванівки на Одещині, де і сталася трагедія, пише "Обозреватель".

Читайте такожВ Одесі суд заарештував підозрюваного у вбивстві 11-річної Дарини лук'яненко

"Я тримала контейнер на ринку, ми були поруч, я все чула... Він (батько Миколи, – Ред.) вічно їх принижував, обзивав, він навіть бив їх. Рік тому діти були вже дорослі, Колю ми цього не бачили, а старший, він їм допомагав. Він його палицею перетягнув, і так дитина йшла через увесь базар з палицею. Він вічно їх паскудив, бив, мама навіть слова не говорила", – поділилася місцева мешканка Ганна Зборовчук.

За її словами, батько неодноразово допускав грубі висловлювання на адресу синів: називав їх "сволотою", "бидлом" і "падлами", а також погрожував вбити.

Ще одна знайома сім'ї Анжеліка Кришталь підтвердила, що знущання дійсно були. Дівчина розповіла, що в Іванівці ходили чутки про те, що батьки могли навіть розбещувати Миколу та його брата.

Як повідомляв УНІАН, 11-річна Дарина Лук'яненко пропала вдень 13 червня, по дорозі на заняття танцями у смт Іванівка.

З того дня дитину розшукували сотні людей – співробітники поліції, Нацгвардії, ДСНС, волонтери, до операції були залучені водолази та авіація.

19 червня Лук'яненко була знайдена вбитою у вигрібній ямі. За підозрою у вбивстві дівчинки затриманий 22-річний місцевий житель Микола Тарасов.

Злочин попередньо класифіковано за ч. 4 ст. 152 (спроба зґвалтування неповнолітньої), ч. 2 ст. 146 (викрадення), ч 2 ст. 115 (умисне вбивство). Крім того, враховуючи факт глумління над померлою (вигрібна яма тощо), справу відкрито за ст. 297 (наруга над тілом). Передбачається, що вбивство скоєно на сексуальному ґрунті.

21 червня в Іванівці, де було оголошено жалобу, попрощалися з дівчинкою.