Податківці розкрили пломби, якими опечатані резервуари з оливою / фото slovoidilo.ua

Співробітники податкової міліції Дніпропетровського обласного управління ДФС провели слідчі заходи на території ліцензованого митного складу, де перебувають заарештовані 11,5 тис. т базової оливи, що призначалися для групи «Трейд Коммодіті».

Читайте такожКабмін схвалив створення територіальних органів податкової служби

Про це enkorr повідомили учасники ринку, знайомі з ситуацією в порту Миколаєва.

Відео дня

За їх інформацією, обшуки проводилися в рамках розслідування дніпропетровської прокуратури, розпочатого за фактом нецільового використання авіаційного гасу та оливи.

Співробітники податкової міліції, за словами співрозмовника, з метою відбору проб розкрили пломби, якими опечатані резервуари з оливою.

Також на територію митного складу прибула силова група Державного бюро розслідувань, яка вчинила протидію працівникам податкової міліції.

Нагадаємо, 21 і 23 травня в порт Миколаєва прибули два танкери з 11 527,33 т базової олива вартістю $7 млн. Продукт імпортований дніпровською компанією «Софт Оіл». Ця олива призначалася компанії «Оптімус Коннекшн» (раніше активний учасник держтендерів ТОВ «Газтрейд»), яка входить в орбіту групи «Трейд Коммодіті». Контракт на продаж масла між «Софт Оіл» і «Оптімус Коннекшн» № ОЛ-2005/19 був підписаний 20 травня, випливає з матеріалів Господарського суду Дніпропетровської області.

27 травня 11,5 тис. т оливи були заарештовані судом за клопотанням слідчих ДФС. Резервуари нафтоперевалки «Ойл Трансшіпмент» (Миколаїв) з цим продуктом опечатані. Приводом для арешту стали підозри ДФС, що компанія-імпортер — ТОВ «Софт Оіл» — має ознаки фіктивності.

Допитаний як свідок директор ТОВ «Софт Оіл» Кирило Суворов повідомив, що стосунку до роботи компанії не має і заснував її на прохання свого знайомого за гроші. 6 червня компанія була перереєстрована на Дмитра Олійника, який раніше представлявся enkorr комерційним директором «Софт Оіл». 18 червня в низці ЗМІ було оприлюднено прес-реліз від імені Д.Олійника, який заявив, що К.Суворов зник і не виходить на зв'язок.

ТОВ «Софт Оіл» оскаржує арешт 11,5 тис. т оливи. Інтереси представляє адвокат Єгор Латайко. Адвокат з такими же прізвищем, ім'ям та по батькові представляє інтереси роздрібної мережі «Трейд Коммодіті», що працює під брендом SKY, в судових позовах з харківськими правоохоронцями.