Президент Володимир Зеленський, який наразі перебуває з візитом у Канаді, взяв під особистий контроль розслідування обставин вибуху на дитячому майданчику в селі Пашена Балка на Дніпропетровщині, внаслідок якого постраждали шестеро дітей.

Про це після наради заявив т. в. о. голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Батура, повідомляє прес-служба ОДА.

Читайте такожВибух на дитячому майданчику під Дніпром: з'явилися моторошні фото постраждалих хлопчиків (відео)

Відео дня

«Президент знає про ситуацію і взяв під контроль розслідування трагедії. Він вважає неприпустимим, коли на смітнику діти знаходять снаряд і граються ним на дитячому майданчику. Глава держави підкреслив, що мають бути з’ясовані всі обставини трагедії та притягнуті до відповідальності винні особи», - зазначив Батура.

За його словами, нині постраждалим від вибуху надають усю необхідну медичну допомогу. Вони перебувають у дитячій обласній лікарні у Дніпрі. Найменшому постраждалому п’ять років, найстаршому – 16.

«Двоє хлопців – у реанімації в тяжкому стані. У них – мінно-вибухові травми, проникаючі поранення. Дітей вже прооперували. Ще четверо дітей у стані різної тяжкості – у травматології. У них переломи та осколки. Двох із них також прооперували», - повідомив в. о. директора Дніпропетровської дитячої обласної лікарні Олександр Хитрик.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня близько 20:00 на дитячому майданчику в с. Пашена Балка Дніпровського району Дніпропетровської області стався вибух. Шестеро дітей віком від 4-х до 16 років отримали травми різного ступеню тяжкості.

У поліції розслідують факт вибуху за двома статтями Кримінального кодексу України – ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 264 (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів).