Діти пішли купатися без відома і нагляду дорослих / фото shackie-ozera.com.ua

У Волинській області в озері Світязь потонули двоє хлопчиків, які приїхали з дорослими на відпочинок з Львівщини.

Як повідомили кореспондентові УНІАН у прес-службі управління ДСНС в області, хлопчики у віці 9 та 10 років учора ввечері пішли купатися в озері Світязь і не повернулися.

«На пошук дітей були направлені троє працівників відділення аварійно-рятувальних робіт селища Шацьк на моторному човні «Шторм-400». Вони й виявили тіла загиблих дітей, жителів Львівщини», - зазначили у відомстві.

Відео дня

За словами заступника головного лікаря Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Андрія Абрамова, спочатку з води дістали одного хлопчика, потім – іншого.

«Вони вже мали всі ознаки біологічної смерті, однак ми вдалися до реанімаційних заходів. Незважаючи на 40-хвилинну реанімацію, дітей врятувати не вдалося», - зазначив Абрамов.

Лікар з посиланням на батька одного з хлопчиків повідомив, що дітей не було близько години. Вони пішли купатися без відома і нагляду дорослих.

У секторі комунікації Головного управління Нацполіції у Волинській області додали, що 35-річна та 40-річний жителі міста Самбір Львівської області приїхали на відпочинок на місцеву базу разом із 9-річними сином і племінником.

Слідчі Шацького відділення поліції за фактом смерті дітей розпочали кримінальне провадження за ч. 2 п. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.