13 липня близько 12:00 працівники швидкої констатували смерть хлопчика і дівчинки в результаті вибуху в селищі Смига на Рівненщині. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції області.

Читайте такожВибух під Дніпром: постраждалі діти кажуть, що знайшли боєприпас на смітнику (фоторепортаж)

Вибух стався в літній кухні господарства 59-річного жителя Смиги. 11-річна дівчинка і 13-річний хлопчик, онуки чоловіки, які проживали в будинку навпроти з батьками, прийшли в гості до бабусі і дідуся. Останнього на той момент вдома не було. Діти відкрили металевий сейф, що стояв у кухні. У ньому вони знайшли коробку, яка виявилася вибуховим пристроєм. Коли хлопчик відкрив коробку, стався вибух. Діти загинули на місці.

59-річного господаря коробки затримано за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання.

За фактами умисного вбивства двох і більше осіб та незаконного поводження з вибуховими речовинами і боєприпасами слідчі Дубенського відділу поліції почали досудове розслідування.

В ході розслідування вже встановлено, що чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за статтею 263 КК. Також стало відомо, що дід загиблих дітей любив збирати металобрухт, включаючи предмети часів Другої світової війни.

На місці події досі працює слідчо-оперативна група Дубенського відділу поліції і області, працівники вибухотехнічного відділу, ДСНС і прокуратури. Вони оглядають місце події і вилучають вибухонебезпечні предмети.

"Наразі сапери знайшли ще три подібних саморобних пристрої в різних приміщеннях господарства. Надалі їх будуть знешкоджувати на віддаленій території або на місці виявлення", - пише прес-служба поліції.

Зазначається, що у загиблих дітей є ще 15-річна сестра, яка не постраждала.