Невідомі понівечили на Алеї Слави дві могили полеглих учасників АТО / facebook/Валентина Андрияшева

У Сумах невідомий зловмисник познущався над могилами загиблих воїнів Антитерористичної операції.

Як повідомила кореспонденту УНІАН начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області Ельвіра Біганова, інформація про те, що на Алеї слави Центрального кладовища Сум невідомий поглумився над могилою Олександра Глуходіда, який у 2014 році загинув в АТО, надійшла до поліції сьогодні зранку.

facebook/Валентина Андрияшева

Читайте такожУ Чернівцях сутичка між чоловіками завершилася різаниною, є загиблий

Відео дня

«Невідомий вандал на могилі загиблого в АТО Олександра Глуходіда зламав пам’ятний дерев’яний хрест. За даним фактом в поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст 297 (наруга над могилою) КК України. Зловмиснику загрожує обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років», – зазначила Біганова.

Тим часом сумчанка Валентина Андрияшева на своїй сторінці в Facebook повідомила, що минулої ночі невідомі понівечили на Алеї Слави дві могили полеглих учасників АТО. За її інформацією, окрім зламаного дерев’яного хреста, іншу могилу Героя України полковника СБУ Олександра Аніщенка заляпали рожевою фарбою, а зухвалий злочин було скоєно, не зважаючи на 6 камер відеоспостереження.

«Ситуація вже мабуть зовсім неадекватна та вимагає розголосу… На Алеї Слави вандали познущалися з могил полеглих! Поліція вже була. Дерев’яний хрест на могилі Олександру Глуходіду зламаний! Могила Аніщенка заляпана рожевою фарбою! На меморіалі шість камер спостереження!», – обурилася сумчанка, додавши пізніше, що фарбу з могили Аніщенка вже видалено.