СБУ затримала поліцейського, який організував замовне вбивство / фото СБУ

Співробітники Служби безпеки України запобігли скоєнню замовного вбивства і затримали організатора – слідчого одного з районних відділів Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

Про це у Facebook повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що майор поліції через посередника підшукує серед осіб з кримінальним минулим виконавця для здійснення вбивства. Правоохоронці встановили, що поліцейський «замовив» місцевого жителя, який нібито скривдив його близького родича.

фото СБУ

З метою попередження особливо тяжкого злочину оперативники спецслужби вивели посередника на умовного «кілера». Співробітники СБУ задокументували зустріч замовника та посередника з «виконавцем», на якій обговорювались деталі злочину. За вчинення вбивства поліцейський пропонував 4 тис. доларів.

Читайте такожУ Харкові імітували вбивство чиновника, аби піймати замовницю – колишню тещу (відео)

Для надання «доказів ліквідації жертви», відповідно до вимог ст. 271 Кримінального процесуального кодексу України, співробітники спецпідрозділу провели контроль за вчиненням злочину та здійснили імітацію вбивства чоловіка у власному помешканні. Також було зроблено постановочні фото з «тілом жертви» для подальшої демонстрації замовнику підтвердження виконаного завдання.

Правоохоронці затримали посередника у центрі Запоріжжя після отримання «доказів» виконання вбивства і передачі першої половини грошей. Одразу після цього організатора злочину було затримано неподалік місця роботи.

Завдяки проведеній спецоперації правоохоронці не лише попередили вбивство, але й викрили безпосереднього замовника.

Відео СБУ

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 15, п. 11 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України вирішується питання про оголошення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

Операція з викриття і затримання зловмисників проводились спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим у Мелітополі, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня 2018 року стало відомо, що в Києві вбили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що журналіст живий, а інсценування його вбивства було спецоперацією. СБУ затримала громадянина України Бориса Германа, якого, за даними СБУ, для організації вбивства найняли російські спецслужби.