На Дніпропетровщині затримали чоловіка з гранатою / dp.npu.gov.ua

У місті Підгороднє Дніпропетровської області патрульні прибули до приватного будинку за викликом про сімейне насильство, але зіткнулись з нетверезим чоловіком, який погрожував їм гранатою. До затримання злочинця залучили спецпризначенців.

Читайте такожНа Житомирщині біля військової частини знайшли два "прикопані" ящики з гранатами

Як повідомляється на сайті Нацполіції, близько 1 години ночі 18 серпня до поліції звернулась жінка, яка повідомила, що її співмешканець зачинився  в будинку і в нього може бути граната. Їй разом з 9-річною донькою вдалося вибігти на вулицю та викликати правоохоронців.

46-річна жінка розповіла поліцейським, що її 47-річний співмешканець увесь день пиячив, сварився і потрощив усе в будинку.

Першими на місце конфлікту прибули співробітники сектору реагування патрульної поліції, чоловік став погрожувати їм гранатою.Тоді на місце викликали спецпідрозділ «КОРД». Спецпризначенці затримали зловмисника та вилучили з будинку предмет, схожий на гранату із запалом. Вилучене направили на експертизу.   

dp.npu.gov.ua

За даним фактом відкрито два кримінальних  провадження: за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Чоловіку загрожує  від трьох до семи років позбавлення волі.

Раніше в Одесі правоохоронці затримали колишнього військовослужбовця, який продавав зброю та боєприпаси із зони Операції об'єднаних сил.