На угорській стороні проводяться відновлювальні роботи / фото: УНІАН

На Закарпатті сьогодні у автомобільному пункті пропуску «Тиса» (Чоп), що на українсько-угорському кордоні, утворилася велика черга з автомобілів, кількість яких наразі перевищила 120 одиниць.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила речниця Чопського прикордонного загону Олена Трачук.

За даними прес-служби, відповідно до інформації, наданої угорською стороною, о 08.45 вийшла з ладу база даних митниці на ділянці українсько-угорського кордону.

Відео дня

«Наразі на угорській стороні проводяться відновлювальні роботи, але терміни їх завершення невідомі. Принаймні станом на 13.20, база даних не запрацювала», - уточнила речниця загону.

Вона додала, що кількість автомобілів, що очікують на оформлення перед пунктами пропуску на кордоні з Угорщиною, починає збільшуватися.

«Перед пунктом пропуску «Тиса» на оформлення очікують понад 120 транспортних засобів, плюс-мінус кілька одиниць, але однозначно, що ця кількість поки не зменшується», - додала Трачук.

У Чопському загоні також повідомили, що угорська сторона, попри вихід з ладу бази даних, пропускає автомобілі, але це відбувається дуже повільно, оскільки оформлення проходить у ручному режимі.

«У зв'язку з цим, просимо врахувати обстановку, що склалася, при плануванні подорожі та, за можливості, обрати пункти пропуску на кордоні з іншими державами», - повідомили в Чопському прикордонному загоні.