Фото: прес-служба ДСНС

Влада Львівщини припускає, що обвал житлової багатоповерхівки у Дрогобичі міг статися через помилки при будівництві у 60-роках минулого століття.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Читайте такожУ Сєвєродонецьку відбувся викид аміаку

Відео дня

«Будинок зруйновано, причини ще з‘ясовуються, схоже на обвал (створені проблеми з підпірними стінами, помилки при будівництві ще у 60-х). На місці працюють надзвичайники, проводяться заходи з відселення, після розбирання завалу будуть відповідні висновки причин трагедії», - зазначив Ганущин.

На сайті Львівської ОДА також повідомляється про «руйнацію будинку», водночас, інформація про можливий вибух відсутня.

«У місті Дрогобич відбулась руйнація чотириповерхового житлового будинку на вулиці Грушевського. Обставини та причини події з’ясовуються. Вживаються заходи щодо ліквідації аварійної ситуації», - зазначається у повідомленні прес-служби львівської ОДА.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 серпня, о 02:46 стався обвал у чотириповерховому житловому будинку у м. Дрогобич Львівської області.

Внаслідок обвалу загинуло дві особи та семеро осіб, зокрема чотири дитини,  ушпиталено. У ДСНС повідомили, що під завалами житлового будинку можуть бути ще 5 осіб.

Внаслідок обвалу зруйновано під’їзд з першого по четвертий поверх. На даний час будинок повністю відключено від газо-, електро- та водопостачання. Спочатку у ДСНС заявили, що обвал стався внаслідок вибуху газу, згодом цю версію назвали малоймовірною.

У компанії «Львівгаз» також заперечили, що вибух газу міг бути причиною обвалу багатоповерхівки.