На Харківщині медикам погрожували мечем / hk.npu.gov.ua

В селі Височинівка Харківської області нетверезий чоловік прийшов на прийом до лікаря з японським мечем та погрожував медичним працівникам фізичною розправою.

Читайте такожВ Японії канонізували самурая

Як повідомляється на сайті ГУ нацполіції в Харківській області, повідомлення про пригоду в приміщенні місцевої амбулаторії надійшло до поліції  27 серпня.

Відео дня

Встановлено, що близько 14:00 чоловік прибув до лікарні аби виміряти тиск, при цьому він приніс із собою предмет у вигляді меча. Сімейний лікар зробила зауваження пацієнту, але він почав сваритись на адресу персоналу нецензурною лайкою та погрожувати фізичною розправою.

Після цього він оголив меч-катану та зробив декілька помахів, приставивши його до медика. Чоловік заявив медикам та пацієнтам про свою безкараність.

Врешті-решт, поліцейські затримали дебошира - 59-річного раніше судимого місцевого мешканця. Йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Раніше в Одесі озброєний саморобним мечем і сокирою охоронець напав на трьох чоловіків, які намагалися пробратися в санаторій Міністерства оборони