Чоловік застрелив юнака з обрізу мисливської рушниці, яку незаконно зберігав / фото: прокуратури Сумської області

У Сумах поліція викрила чоловіка у вбивстві 26-річного сина, якого він застрелив та закопав тіло, після чого написав заяву про зникнення молодого чоловіка.

Як повідомили УНІАН відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області, коли працівники Сумського відділу поліції отримали оперативну інформацію про те, що 62-річний сумчанин убив свого сина, а тіло вивіз у невідомому напрямку, відкрили кримінальне провадження та розпочали невідкладні дії по встановленню місцезнаходження молодого чоловіка.

За інформацією начальника Сумського відділу поліції Павла Карабути, батько хлопця, якого працівники поліції застали у стані алкогольного сп‘яніння, категорично заперечував свою причетність і до його ймовірної смерті, а також до зникнення. Чоловік навіть звернувся з письмовою заявою, що його син зник безвісті.

Відео дня

«На пошуки 26-річного сумчанина були задіяні близько двохсот поліцейських. Вони прочісували місцевість, проводили інші слідчо-оперативні заходи. Робота з його батьком також не припинялась. Під час чергової бесіди з правоохоронцями він зізнався у вбивстві», – зазначив Карабута.

Попередньо встановлено, що 22 серпня між чоловіками, які перебували у стані алкогольного сп’яніння, виникла сварка. Батько звинуватив сина в крадіжці грошей і спиртного та вистрелив у юнака з обрізу мисливської рушниці, яку незаконно зберігав у гаражі.

Поранення виявилось несумісним з життям, молодий чоловік помер.

Аби уникнути відповідальності за скоєне, пенсіонер замотав тіло сина у надувний гумовий човен, завантажив у легковик, вивіз та закопав, а човен та обріз рушниці втопив у водоймі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Сумської області, після зізнання затриманий вказав місце захоронення тіла на території одного з дачних кооперативів обласного центру, де його й виявили співробітники поліції у четвер, 29 серпня.

«Наразі дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Прокурор та слідчий направили до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі», – розповів перший заступник керівника Сумської місцевої прокуратури Роман Удовиченко.

Проводяться подальші слідчі дії.