Попередньо встановлено, що на території арсеналу відбулось близько шести вибухів / facebook.com/GeneralStaff.ua

Військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження у зв'язку з пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території військового складу арсеналу Збройних сил України у Калинівському районі Вінницької області.

Читайте такожПожежа на арсеналі в Калинівці: Генштаб оприлюднив фото з місця подійПро це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Зазначається, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за статтею про «недбале ставлення до військової служби».

Наразі військові прокурори проводять невідкладні слідчі дії, огляд місця події із залученням спеціалістів та опитують свідків.

Попередньо встановлено, що 11 вересня близько 11:40 на технічній території арсеналу в районі відкритого майданчика відбулось близько шести вибухів боєприпасів, які підлягали утилізації. Можлива причина – займання сухої трави.

«На цій території не було закінчено проведення робіт з виявлення та знешкодження боєприпасів, які вибухали в ніч з 26 на 27 вересня 2017 року. Відстань від краю горіння трави до майданчиків зберігання боєприпасів становила близько 150-200 метрів», – говориться в повідомленні прокуратури.

Як раніше повідомляв УНІАН, 11 вересня у Міноборони заявили, що через горіння сухої трави на ділянці підриву нерозірваних боєприпасів у Калинівці здетонували шість боєприпасів. В результаті події ніхто не постраждав.

До цього 26 вересня 2017 року в Калинівці на території в/ч 1119 сталися вибухи, які спричинили руйнування житлових будинків у прилеглому селі Павлівка та численні руйнування у Калинівському та Вінницькому районах.