За фактом вибуху на заводі в Сумах відкрито кримінальне провадження / фото su.npu.gov.ua

У Сумах за фактом вибуху на одному із підприємств компанії «Гуала Кложерс Україна» поліція відкрила кримінальне провадження.

Читайте такожУ Львові будівельний кран упав на супермаркет (фото, відео)

Про це УНІАН повідомила начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області Ельвіра Біганова.

Відео дня

«Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах, що призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу України, що передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк від двох до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», - сказала Біганова.

За словами речниці, наразі на місці події працюють експерти криміналістичної служби, а також слідчо-оперативна група, які встановлюють причини вибуху.

Як повідомляв УНІАН, у Сумах зранку 28 вересня у виробничому цеху одного із підприємств компанії «Гуала Кложерс Україна» через вибух з подальшим горінням постраждали 10 людей.

Внаслідок надзвичайної ситуації госпіталізовано 8 осіб, з них двоє постраждалих перебувають у реанімації.

Всього на місці події працювали 26 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки ДСНС.

*** Підприємство компанії «Гуала Кложерс Україна» здійснює виробництво гвинтових алюмінієвих ковпачків типу PilferProof, Alusnap, винних алюмінієвих ковпачків, а також ковпачків для мінеральних вод і медичного призначення.