Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства / фото УНІАН

В Одесі затримали чоловіка за вбивство колишньої дружини шляхом підпалу її будинку.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні ДСНС в Одеській області, 1 жовтня о 21:07 до служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу в приватному будинку, розташованому в селищі Шевченко-3 (Суворовський район міста).

Після прибуття на місце виклику рятувальники встановили, що відкритим полум'ям горить кімната в одноповерховому житловому будинку. Пожежні ліквідували загоряння. На місці пожежі було виявлено загиблу господиню, 1976 р.н. Як зазначається, причиною пожежі став підпал.

У Головному управлінні Нацполіціі в Одеській області повідомили, що, за попередніми висновками експертів, жінка отруїлась продуктами горіння.

Читайте такожВ Одесі затримали палія іномарки в курортній зоні

Підозрюваного у скоєнні цього злочину - 45-річного одесита, з яким потерпіла раніше перебувала в цивільному шлюбі, патрульні оперативно затримали на залізничному вокзалі, де він із речами та квитком збирався сідати в поїзд.

«Підозрюваний зізнався, що після розриву відносин тривалий час всілякими способами намагався повернути жінку. Коли всі спроби виявилися марними, - підпалив її будинок. За словами чоловіка, після скоєного він планував втекти на Донбас», - розповіли в главку.

За фактом відкрито кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна).

Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства. Рішення про притягнення його до відповідальності за підпал будинку прийматиметься після отримання результатів пожежно-технічної експертизи.

Зараз слідство триває. До обрання запобіжного заходу підозрюваного затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.